Transalutan
Biserica Sf. Cuvioasa Paraschiva
Sfanta Civioasa Paraschiva (str. Sf. Vineri nr.47) a fost ridicata in anul 1836 pe locul uni biserici vechi din lemn. Ctitorul bisericii este slujerul Sandu Deparateanu. Biserica este postorita de preotul Mircea Sandu.Biserica Sf. Spiridon Biserica Sf. Spiridon (B-dul Sf. Vineri nr 103) a fost ridicata la inceputul secolului al XVIII-lea, avandu-l drept ctitior pe vornicul Serban Cantacuzino, al carui nume este mentionat in chirilica pe pisania de piatra.
Parasita in a doua jumatate a sec. XX, biserica a fost din nou tarnosita in anul 1999. Preotul paroh este in prezenta
Petre Mitrache.Biserica Sf. Ilie Recensamantul populatiei din anul 1810 arata ca din cele 171 de biserici existente in Teleorman, in Rosiorii de Vede se aflau 6. Printre acestea se numara Biserica Sf. Ilie (Str. I.L. Caragiale Nr. 149), ctitorie a familiei vistierului Andrei Tudor, actuala biserica fiind ridicata in anul 1833 pe locul altei biserici.
Parohia este slujita de preorul Nicu Iulian Nistor.Biserica Adormirea Maicii Domnului Printre cele mai vechi lacasuri de cult se afla si Biserica Adormirea Maicii Domnului (Str. Ana Ipatescu nr 11)
al carei an de constructie nu este cunoscut. In anul 1836 a fost recladita de slujerul Sandu Deparateanu.
Pictura este realizata in stil renascentist-realist. Biserica este slujita de preotul Emil Cristea.Proteieria Rosiorii de Vede Radacinile cresitnistului la poporul roman si mai ales pe meleagurile rosiorene sunt mai vechi chiar decat limba romana, pentru ca cei sosisit aici din Dacia Traiana erau familiarizati cu adevarurile acestia.
In Municipiul Rosiorii de vede, Protoieria functioneaza (cu unele intreruperi) din anul 1768. In prezent cuprinde 63 parohii, iar din anul 2001 fiinteaza intr-un nou sediu.
Protoiereu este preotul Ilie Visan.Biserica Sf. Tudor Dupa ce mosia orasului a fost daruita de domnitorul Alexandru Voda Ghica manastirii bucurestene, prima biserica ridicata a fost Sfantul Teodor. Biserica veche din lemn a fost inaltata la 1786 de Tudor Postelnicu.
Lacasul este pastorit in prezent de preotul poroiereu Ilie Visan.Biserica Sf. Ioan Botezatorul Biserica Sf. Ioan Botezatorul (Str. M. Eminescu nr. 12) a fost ridicata in anul 1845 de ctitorul Lazar Dumitru.
Interiorul bisericii este pictat in stil realist, preot paroh fiind Emilian Trica.Biserica Sf. Cruce Situata pe str. Avram Iancu nr.5, Biserica Sf. Cruce a fost construita in anul 1849, fiind ctitorita de familia paharnicului Alexandru Deparateanu.
Parasita in perioada 1940-1970, biserica este renovata in anul 1975.
Parohia Sf. Cruce este astazi pastorita de preotul Florin Pusca.Biserica Sf. Dumitru (Cosoteni) Cea mai veche si mai importanta biserica din punct de vedere arhitectural este Biserica Sf. Dumitru din Cosoteni, ctitorie (dupa traditie) a lui Negru Voda. Înfiintata în anul 1647, biserica a fost refacuta de Matei Basarab care o adauga pe lista propriilor ctitorii. În prezent sfântul locas se afla într-un amplu program de restructurare.