Romania se afla la intersectia drumurilor europene si la ea este usor de ajuns din orice punct cardinal, pe calea ferata si sosele, cu avionul sau cu vaporul (pe Dunare sau pe Marea Neagra).
Carpatii romanesti prezinta un peisaj unic in ceea ce priveste varietatea. Aici se poate vedea o uimitoare diversitate de forme de relief, de la varfuri si vai care amintesc de ghetari, pana la infatisarea fantastica a adancurilor pesterilor.
Turistii pot petrece vacante de neuitat in statiunile de munte, unele dintre ele faimoase in toata lumea. Vatra Dornei in nord, Slanic Moldova, Borsec si Sovata in zona montana centrala, Poiana Brasov, Predeal, Sinaia, Busteni, Caciulata si Calimanesti in sud, Muntele Mic, Semenic si Baile Herculane in sud-vest, Stana de Vale in nord-vest sunt numai cateva dintre statiunile intinsei retele turistice romanesti, care asigura cazare la standarde foarte inalte.
Tarmul marii – una din cele mai largi coaste Europene – are un numar mare de statiuni, care se intind pe mai bine de 90 de kilometri, fiecare fiind speciala in felul ei si oferind turistilor vacante minunate.
In nordul litoralului se afla Delta Dunarii. Situata in partea central-estica a Romaniei, delta este marginita de cele trei brate ale Dunarii, care se varsa in Marea Neagra (din cei 2000 de kilometri ai fluviului european, 1075 sunt pe teritoriul Romaniei). Delta Dunarii este unica in Europa. Frumusetea ei, peisajele unice, fauna bogata (apreciata si de Jacques-Yves Cousteau) au determinat UNESCO sa o declare rezervatie a biosferei.
Castelele si cetatile de la Rasnov, Bran, Hunedoara, Sinaia, Suceava, Neamt, Alba Iulia, Sighisoara, Histria si multe altele reprezinta o carte de istorie deschisa. Pentru a ilustra aceasta afirmatie, turistii sunt invitati sa viziteze bisericile pictate din nordul Moldovei, pe care istoricii de arta le considera capodopere ale unei civilizatii rafinate si unice (Voronet, Arbore, Sucevita, Moldovita etc.).